Bilo je leto 2008

Bila je meglena sobota 11. oktobra, ko se je vse skupaj zgodilo. Klanovci in njihove boljše polovice, klanovke Ljubljane 4 so povabile skavte širne Slovenije, s posluhom ali brez na super skavtski dogodek – turnir v roverčku NA KOL.

Vse skupaj se je začelo ob 9.00 zjutraj na travniku v okolici Ježice. Seveda so bili organizatorji na mestu dogodka že v ranem jutru in v akciji da dobro pripravijo prostor, kjer se bo vse odvijalo.

Nakar so začeli prihajati klani. Ob prihodu je vsak klan prejel majico. Tekmovanja so se udeležili stegi Ljubljana 5, Kresnice 1, Brezovica 1 in Novo mesto 1. Vsak steg oziroma klan je ob prihodu prejel svojo barvo majice. Mi pa ne bi bili pravi branilci naslova, če ne bi še sami tekmovali. In tako se je zgoraj naštetim klanom pridružil še lanskoletni zmagovalec turnirja Ljubljana 4.

In smo začeli z uvodnim pozdravom ter nagovorom znamenitega govorca in povezovalca programa Nejca Kogovška. Drug drugemu smo se predstavili, nato pa začeli igrati…Igra je bila vseskozi napeta, vodili so eni, nato drugi, spet prvi. Ampak kmalu smo lahko opazili, da je Ljubljana4 v roverčku tako rekoč zelo dobro uigrana in je kmalu povedla v vodstvo rednega dela turnirja. In že je bila ura poldne, vsi smo imeli v mislih samo še eno stvar: HRAAAAANA. Naše kuharice Tamara, Sara, Anja in Barbara so odlično pripravile golaž, ki smo ga z veseljem pojedli.

Po tistem je sledila siesta, nato pa drug del tega tekmovanja in sicer karaoke. Vsak steg je zapel eno pesem, nato so okoli potovali glasovalni lističi, ki so odločili zmago Karaok 2008. Ampak nekaj še manjka v tej celotni pripovedi. Jah, le kaj? Finalna tekma!

No kdo se je boril dovolj dobro, zmagoval celotno dopoldne, rušil rekorde in postavljal nove? Nihče drug kot Novo mesto1 in Ljubljana4. In končal se je turnir. Sledila je še zaključna ceremonija in podelitev nagrad.

Hočete izvedeti kdo so bili tisti, ki so bili imenovani kot zmagovalci?

Zmaga na Karaokah 2008 je pripadla Ljubljani 5, zmago turnirja v roverčku pa so odnesli branilci naslova – Ljubljana 4.

Ampak potem še ni bilo konec.. Sledila je še pogostitev z domače spečenim pecivom in pri najboljšem sosedu kupljenimi piškoti. In dan se je za vse ostale počasi končal, Ljubljana 4 pa je imela še mnogo za postoriti, dan zanjo še zdaleč ni bil končan. Vendar pa je bil duh klana Ljubljane 4 prežet z veseljem, da nam je uspelo izpeljati projekt. In se že veselimo prihodnjega!

[Objavljeno v Skavtiču po turnirju - avtorica: Teja Černe]

Galerija slik