Na kol 2013

Klanovci iz stega Ljubljana 4 smo že peto leto priredili turnir v priljubljeni skavtski igri, ki jo skavti imenujemo roverček. Dogodek je bil namenjen popotnikom in popotnicam, starim od 17 do 21 let, prijavili pa so se lahko stegi iz celotne Slovenije.

Sam turnir je potekal na malo meglenem in razmočenem Ljubljanskem barju v soboto 28. Septembra. Okoli pol devete ure so na prizorišče začele prihajati prijavljene ekipe. To leto je bilo prijavljenih ekip 9, bile pa so iz sledečih stegov: Koroška 1 &2, Cerknica 1, Novo mesto 1, Velenje 1, Žiri 1, Ljubljana 3 in 5 in Vrhnika 1. Prav tako smo tekmovali tudi organizatorji stega Ljubljane 4, s ciljem da dosežemo čim boljši rezultat.

Vse skupaj se je uradno začelo ob deveti uri zjutraj s klicem kroga ter z uradnim pozdravom in nagovorom. Drug drugemu smo se na kratko predstavili potem pa je sledila še petnajst minutna kateheza Br. Mateja Štravsa. Po katehezi pa se je začelo zares, tekmovalci so se postavili na 3 igrišča, na vsakem igrišču so bile po 3 ekipe. Na igrišču pa seveda niso smeli manjkati tudi sodniki. Za to je poskrbel znameniti trio: Tadej Kogovšek, Aljaž Munda in Rado Karo. Kasneje se je znameniti trio malce zamenjal saj smo organizatorji ugotovili da je Aljažu Mudi potekla licenca, in kot pravi profesionalci smo najeli drugega sodnika. Tako je v velikem finalu in polfinalu poleg Tadeja in Rada sodil še Klemen Avsec.

Prvi krog tekmovanje se je dokaj hitro končal in iz vsake skupine sta v drugi krog odšli po dve ekipi. Ekipa, ki se ni prebila v drugi krog, pa je tekmovala za 7. Mesto. Ker smo prvi krog dokaj hitro končali kosilo v celoti še ni bilo nared, tako smo na vsakem igrišču odigrali še po eno tekmo. Ko so se na vseh treh igriščih tekme zaključile pa je sledilo kosilo. Udeleženci si se postavili v vrsto, skupaj smo pred jedjo zmolili potem pa je sledila makaronasta pojedina, katero sta z velikim veseljem in dolgoletnimi izkušnjami pripravili klanovki Ana Vidergar in Helena Rupar.

Po kosilu smo se malo odpočili, saj se s polnim trebuhom ne da tekmovati, za naše boljše razpoloženje pa smo poskrbeli s karaokami. Vsaka ekipa je izbrala največ dva predstavnika in s pesmijo želela kar najbolje prepričati občinstvo. Najbolje je to uspelo skavtinji iz Koroške 1 s pesmijo Rolling in the Deep, ki jo v originalu poje Adele.

Po karaokah je sledila tudi promocija za botrstvo v Sloveniji katero je uspešno vodil Jernej Kogovšek, eden izmed voditeljev klana.  Želeli smo tekmovalce spodbuditi k medsebojni pomoči, ki je dandanes še kako pomembna.

Po dobrih dveh urah so se trebuščki in noge že spočile in bil je čas da nadaljujemo z našim turnirjem. Boji od sedmega do devetega mesta so bili zelo napeti. V tem boju je bila žal najmanj uspešna ekipa iz Vrhnike 1, ki je zasedla 9 mesto, 8. Mesto je dosegla ekipa Koroške 1 &2, najbolje pa so se v tem delu tekmovanja odrezali predstavniki stega Ljubljane 5 in tako zasedli 7. Mesto.

Finale se je začel vedno bolj približevati in počasi je ozračje postajalo bolj napeto, nekatere ekipe so prevelikemu pritisku podlegle in tako ostale v igri za 5. Mesto. To sta bili ekipi Velenja 1 in Žiri 1. V borbenemu dvoboju je slavila ekipa Velenja 1.

V nadaljevanju je v dolgem boju za tretje mesto med Cerknico 1 in Ljubljano 4 s podaljški in prostimi meti slavila Cerknica in tako odnesla bron, katerega je lansko leto za las izgubila. 

Končno pa je prišel vrhunec dneva, dvoboj katerega smo vsi nestrpno pričakovali, veliki finale. V tem dvoboju sta se pomerili lansko tretje uvrščene ekipa Novega mesta 1 in branilci lanskega naslova Ljubljana 3. Tretjo zaporedno zmago je preprečila velika zbranost in požrtvovalnost Novomeščanov, ki je prepričljivo odneslo lovoriko.

Na koncu je hitro sledila podelitev priznanj in pokalov ter čestitke tekmovalcev za sodelovanje in borbenost. Po slikanju in kratkem druženju ob prigrizku se je ta turnir uspešno zaključil.

Napisala Kristina Novak (razigrana srna), Ljubljana 4

Objavljeno v Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.